tumblr_n7e8qtXSnN1rs4xo7o1_1280

06.03.2017. na web stranici RTL VIJESTI novinarka Kristina Trupeljak objavila je članak koji počinje riječima “Nakon što je u medije izašla priča o tome kako je u Hrvatskoj u porastu nasilje nad djecom i muškarcima od strane bivših supruga i partnerica, ali i pojedinih državnih instituacija, odlučila sam reagirati i napraviti priču o tome. ”

Članak nastavlja : ” U 2016. analizom brojnih slučajeva, Udruga za ravnopravno roditeljstvo došlo je do zaključka da se u Hrvatskoj provodi nad rastavljenim očevima i njihovim temeljnim ljudskim pravima poput prava na odgoj i viđanje djece – grubo i sustavno kršenje ustavnih prava. Tome su pridodali “svojevrsno birokratskonasilje kojeg nerijetko provode pojedini Centri za socijalnu skrb, skloni majkama koje su prema njihovom nepisanom pravilu sposobnije odgajati djecu od očeva, kao i sudovi koji svojim odlukama, bez ikakve provjere, potvrđuju takva paušalna mišljenja”.

Želite li pročitati cijeli članak kliknite na link :

 

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2645519/da-me-pita-svome-djetetu-bih-rekao-da-me-bivsa-prevarila-ako-pita-zasto-moj-odgovor-bi-bio-ne-znam-pitaj-mamu/

Podijelite na društvenim mrežama: