04. 05. i 06.12.2021. u sklopu projekta “ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece” i projekta “SRETNO DJETINJSTVO”  otvorena je info točka u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. 

Zahvalni smo Portalu  Wish mama koji su nas pozvali da kao partneri sudjelujemo na njihovom projektu GRAD SVETOG NIKOLE koji se 04.05. i 06.12. odvijao u Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

Mnogobrojne eko, edukativne, sportske i kreativne radionice osmišljene su tako da su djeca naprosto uživala u svakoj. U godini čitanja u Grad svetog Nikole uz poznate dječje pisce Tomislava Odžića i Maje Šimleše pridružila  se i Melita Požgaj, tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Ona je u subotu i u ponedjeljak  djeci čitala slikovnicu tate Elvisa Elle Ovono “Zar je loše imati doma dva?” Nakon kratkog razgovora sa djecom o tome kako je dobro kada djeca imaju u svom životu ravnopravno mamu i tatu ❤️?‍♀️???‍♂️? darovala ih je prigodnim poklonima od Udruge.  ????❤ Crteži koje su djeca nacrtali bit će izloženi 2022. u jednoj od knjižnica Grada Zagreba te će se tako nastaviti projekt udruge “SRETNO DJETINJSTVO” koji se provodi već 2.godinu. 

Projekt ODABRALI TATE  traje od 01.09.2021. do 30.06.2022. Svrha mu je poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te na rodnu ravnopravnost unutar obitelji. Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no savjetodavna pomoć i podrška, putem telefona i interneta, pružati će se očevima u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se otvaranjem info točaka pružiti korisnicima osnovne informacije o projektu, o načinu kako da se pridruže brojnim aktivnostima te kako da potraže pomoć i podršku u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo. 

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu. Sve radionice su BESPLATNE. 

Podrškom kampanje ODABRALI TATE dajemo podršku svim tatama i mama i članovima obitelji da odaberu za svoju djecu SRETNO DJETINJSTVO

 

 
 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: