01.12.2023. u sklopu projekta “ODABRALI TATE – djeca u fokusu” otvorena je info točka u Volonterskom centru Zagreb na adresi Ilica 29.

Volonterski centar Zagreb (VCZ) organizacija je civilnog društva koja se od 1997.godine bavi razvojem i promicanjem volonterstva. Volonterski centar Zagreb uspostavio je u svojem višegodišnjem djelovanju partnerstva s brojnim akterima iz različitih segmenata društva. 

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se od 2009. godine u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

2020.godine gospodin Zvonko Grgec, član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo bio je dobitnik volonterskog Oskara, na što smo osobito ponosni jer je dokaza našeg višegodišnjeg rada i utjecaja na društvo i društvene situacije u kojima je udruga važan čimbenik.

Obzirom na dugogodišnju suradnju sa Volonterskim centrom Zagreb. drago nam je da smo u njihovim prostorijama u Ilice 29 otvorili info točku projekta ODABRALI TATE -djeca u fokusu

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

Mjesto provedbe projekta je Grad Zagreb, s time da  se savjetodavna pomoć putem mailova i telefona pruža korisnicima iz cijele Hrvatske.

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Podijelite na društvenim mrežama: