09.02.2024. u sklopu projekata “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA “  otvorena je info točka u Volonterskom centru Zagreb na adresi Ilica 29.

Volonterski centar Zagreb (VCZ) organizacija je civilnog društva koja se od 1997.godine bavi razvojem i promicanjem volonterstva. Volonterski centar Zagreb uspostavio je u svojem višegodišnjem djelovanju partnerstva s brojnim akterima iz različitih segmenata društva. 

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se od 2009. godine u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

2020.godine gospodin Zvonko Grgec, član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo bio je dobitnik volonterskog Oskara, na što smo osobito ponosni jer je dokaza našeg višegodišnjeg rada i utjecaja na društvo i društvene situacije u kojima je udruga važan čimbenik.

Obzirom na dugogodišnju suradnju sa Volonterskim centrom Zagreb. drago nam je da smo u njihovim prostorijama u Ilice 29 otvorili info točku projekta “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA “

Projekt traje od  01.10.2023. do 29.02.2024.

Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje

O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja. Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

Pomoć koja će se pružati tijekom nadolazeća 4 mjeseca je:

–          Savjetodavna pomoć – Oliver Čanić, predsjednik HURR-a
–          Psihosocijalna pomoć – psiholog Bojan Klapčić
–          Grupe podrške – dipl.sociologinja Ines Kovačić, Udruga Životna linija
–          Kreativne radionice tai chi chuan  – Boro Ranitović, predsjednik udruge CENTAR DO

Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA ” provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Voditeljica projekta  : gđa Melita Požgaj

Podijelite na društvenim mrežama: