10.12.2022. u sklopu projekata “ODABRALI TATE “  otvorena je info točka u Radio Cafe u Novom Sadu, gdje je Melita Požgaj, tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo sudjelovala na međunaarodnoj tribini “Prava deteta i prava roditelja na ravnopravno roditeljstvo”.

10.12.2022. povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Centar ravnopravnog roditeljstva iz Novog Sada organizirao je tribinu međunarodnog karaktera na kojoj su predstavnici udruga i inicijativa iz 5 država Regije : Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije u interaktivnom razgovoru predstavili rad udruga te važnost RAVNOPRAVNOG RODITELJSTVA U ZAŠTITI PRAVA DJECE.

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

 
 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. 

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

Mjesto provedbe projekta je Grad Zagreb, s time da  se savjetodavna pomoć putem mailova i telefona pruža korisnicima iz cijele Hrvatske. 

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: