19.03.2023. u sklopu projekta “ODABRALI TATE – budućnost djece” za vrijeme obilježavanja Dana očeva na Srednjacima otvorena je INFO TOČKA na kojoj su brojni posjetitelji aktivnosti mogli dobiti informacije o Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo, aktivnostima koje provodi, pomoć koju pruža te o projektu koji se provodi. 

Partneri Domagoj Jakopović Ribafish, predsjednik udruge Rok otok i Inicijativa Čisteći medvjedići uz organizatore pobrinuli su se za izuzetno zanimljiv, edukativan i veseo program. Uz pomoć brojnih sponzora i donatora HURR je podijelio 200-injak poklona djeci, te računamo da je taj dan na našoj aktivnosti obilježavanja Dana očeva bilo prisutno preko 300 ljudi, prvenstveno obitelji sa djecom. 

Program su pratili direktno reporterskim javljanjem Radio sljeme, te je sniman kratki prilog za Podnevni Dnevnik HRT-a. Aktivnost je najavljena na brojnim portalima te je snimljena emisija “Dobro je znati “na Mreža TV. 

 

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

 
Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. 

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

Mjesto provedbe projekta je Grad Zagreb, s time da  se savjetodavna pomoć putem mailova i telefona pruža korisnicima iz cijele Hrvatske. 

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

 

SVE RADIONICE SU BESPLATNE. 

                                 

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: