22.05.2024. u sklopu projekta “ODABRALI TATE “ otvorena je info točka u prostorijama Ines Kovačić, grupne terapeutkinja, članice Instituta za grupnu analizu, članice Hrvatske komore psihoterapeuta, ujedno i dopredsjednice Udruge Životna linija (partner u projektu) na adresi Palmotićeva 37.

Obzirom na bogato iskustvo diplomirana sociologinje i profesorica sociologije te dugogodišnje voditeljica grupa podrške u projektima Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, vjerujemo da će otvaranje info točke imate veliki učinak za mnogobrojne osobe koji u velikom broju traže i nađu pomoć kod vrsne stručnjakinje Ines Kovačić.

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

Podijelite na društvenim mrežama: