U svibnju 2022. godine  u sklopu projekta “ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece” otvorena je info točka u OŠ “Vladimir Nazor” u Pribislavcu. 

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

 

Projekt ODABRALI TATE  traje od 01.09.2021. do 30.06.2022. Svrha mu je poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te na rodnu ravnopravnost unutar obitelji. Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no savjetodavna pomoć i podrška, putem telefona i interneta, pružati će se očevima u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se otvaranjem info točaka pružiti korisnicima osnovne informacije o projektu, o načinu kako da se pridruže brojnim aktivnostima te kako da potraže pomoć i podršku u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo. 

Sretni smo i ponosni da je info točku u OŠ “Vladimir Nazor” u Pribislavcu postavio dipl. psiholog Bojan Klapčić, djelatnik škole  te član udruge i izvoditelj brojnih aktivnosti u sklopu projekata koja provodi Udruga.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu. Sve radionice su BESPLATNE. 

Podrškom kampanje ODABRALI TATE dajemo podršku svim tatama i mama i članovima obitelji da odaberu za svoju djecu SRETNO DJETINJSTVO.

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. 

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

SVE RADIONICE SU BESPLATNE. 

Podijelite na društvenim mrežama: