05.10.2021. u sklopu projekta “ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece” otvorena je info točka u knjižnici Voltino u Zagrebu. 

Voltino je stari zagrebački kvart u kojem svakodnevno raste broj stanovništva. U njemu su uz sve popratne objekte nalazi  Osnovna škola Voltino,  dječji vrtić Zvončić , Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića i Tehničko veleučilište u Zagrebu. 

Knjižnica Voltino osnovana je 20. veljače 1980. kao ogranak Knjižnice Tina Ujevića u naselju Voltino te uz posudbu knjiga pruža i razne sadržaje korisnicima :

  • Na Informativno–posudbenom odjelu organiziraju se izložbe knjiga, likovne izložbe u izlozima knjižnice i na panoima, promocije, susreti …
  • Čitaonica za odrasle koristi se kao čitaonica dnevnog tiska i kao studijska čitaonica. U čitaonici je smještena referentna zbirka enciklopedije, leksikoni, rječnici, vodiči i razni priručnici
  • Na Odjelu za djecu i mladež održavaju se akcije za djecu i tinejdžere – (stalne i povremene) radionice, igraonice, izložbe likovnih radova, dramske i lutkarske predstave; povremeno se organiziraju programi za učenike osnovnih škola – predstavljanje knjiga i časopisa, kvizovi, predavanja, likovne radionice

Veseli nas suradnja sa knjižnicom Voltino  i svim djelatnicima i djelatnicama koji nam uvijek ulaze u susret i spremni su za suradnju. Uz info točku koju smo zajedno otvorili, dogovaramo aktivnosti u obliku izložaba, tribina i radionica koje ćemo zajednički organizirati u njihovom veselom, interaktivnom te nadasve ugodnom prostoru uz suradnju sa ljubaznim domaćinima.  

Projekt ODABRALI TATE  traje od 01.09.2021. do 30.06.2022. Svrha mu je poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te na rodnu ravnopravnost unutar obitelji. Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no savjetodavna pomoć i podrška, putem telefona i interneta, pružati će se očevima u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se otvaranjem info točaka pružiti korisnicima osnovne informacije o projektu, o načinu kako da se pridruže brojnim aktivnostima te kako da potraže pomoć i podršku u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo. 

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu. Sve radionice su BESPLATNE. 

Podrškom kampanje ODABRALI TATE dajemo podršku svim tatama i mama i članovima obitelji da odaberu za svoju djecu SRETNO DJETINJSTVO

 

               

 

 

 

 

    

Podijelite na društvenim mrežama: