07.11.2023. u sklopu projekata “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA “  otvorena je info točka u Gradskoj knjižnici Voltino .

Voltino je stari zagrebački kvart u kojem svakodnevno raste broj stanovništva. U njemu su uz sve popratne objekte nalazi  Osnovna škola Voltino,  dječji vrtić Zvončić , Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića i Tehničko veleučilište u Zagrebu.

Knjižnica Voltino osnovana je 20. veljače 1980. kao ogranak Knjižnice Tina Ujevića u naselju Voltino te uz posudbu knjiga pruža i razne sadržaje korisnicima :

  • Na Informativno–posudbenom odjelu organiziraju se izložbe knjiga, likovne izložbe u izlozima knjižnice i na panoima, promocije, susreti …
  • Čitaonica za odrasle koristi se kao čitaonica dnevnog tiska i kao studijska čitaonica. U čitaonici je smještena referentna zbirka enciklopedije, leksikoni, rječnici, vodiči i razni priručnici
  • Na Odjelu za djecu i mladež održavaju se akcije za djecu i tinejdžere – (stalne i povremene) radionice, igraonice, izložbe likovnih radova, dramske i lutkarske predstave; povremeno se organiziraju programi za učenike osnovnih škola – predstavljanje knjiga i časopisa, kvizovi, predavanja, likovne radionice

Veseli nas suradnja sa knjižnicom Voltino  i svim djelatnicima i djelatnicama koji nam uvijek ulaze u susret i spremni su za suradnju. Uz info točku koju smo zajedno otvorili, dogovaramo aktivnosti u obliku izložaba, tribina i radionica koje ćemo zajednički organizirati u njihovom veselom, interaktivnom te nadasve ugodnom prostoru uz suradnju sa ljubaznim domaćinima.

Projekt traje od  01.10.2023. do 29.02.2024.

Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje

O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja. Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

Pomoć koja će se pružati tijekom nadolazeća 4 mjeseca je:

–          Savjetodavna pomoć – Oliver Čanić, predsjednik HURR-a
–          Psihosocijalna pomoć – psiholog Bojan Klapčić
–          Grupe podrške – dipl.sociologinja Ines Kovačić, Udruga Životna linija
–          Kreativne radionice tai chi chuan  – Boro Ranitović, predsjednik udruge CENTAR DO

Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA ” provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Voditeljica projekta  : gđa Melita Požgaj

Podijelite na društvenim mrežama: