27.10.2021. u organizaciji Društvo DOOR Društva očeva Slovenije održana je u Ljubljani Međunarodna konferencija “RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO”  u kojoj je sudjelovalo 6 udruga, udruženja i društava iz 5 zemalja zapadnog Balkana ( Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Sjeverna Makedonija i Srbija) te 9 renomiranih , vrhunskih stručnjaka iz Slovenije, Njemačke, Italije, Belgije i SAD-a koji su ponudili objašnjenja i rješenje problema zaštite prava djece.

O važnosti Konferencije govori podatak da ju je pratilo oko 250 sudionika iz svih zemalja Regije.

U ime Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo sudjelovali su tajnica Melita Požgaj Ex Belošević i član Upravnog odbora Željko Pernar.  
U sklopu prezentacije kojom su opisali rad udruge, ciljeve, zaključke i planove, prezentirali su i aktualni projekt ODABRALI TATE u sklopu kojega su na oglasnoj ploči Europskog pravnog fakulteta u Ljubljani otvorili INFO TOČKU za sve zainteresirane. Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.
       

 

Podijelite na društvenim mrežama: