10.11.2023. u sklopu projekta “ODABRALI TATE – djeca u fokusu” otvorena je info točka u vrijeme održavanja 30 godišnje konferencije  hrvatskih psihologa u Hotelu Antunović u Zagrebu.

30. godišnja konferencija hrvatskih psihologa sa međunarodni sudjelovanjem  održala se od 8. do 11. studenoga 2023.g. u Kongresnom centru Hotela Antunović, u Zagrebu.
Glavna tema ovogodišnje konferencije je – Uloga i doprinos psihologije u održivoj zajednici.

10. studenog 2023.  na 30. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa pred oko 50-tak prisutnih psiholog Bojan Klapčić, član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo održao je izlaganje „Namjerna ubojstva žena i femicid u Europi i u Hrvatskoj: analiza trendova iz baze podataka Svjetske banke”.

Projekt ODABRALI TATE  traje od 01.09.2023. do 30.06.2024. Svrha mu je poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu te na rodnu ravnopravnost unutar obitelji. Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no savjetodavna pomoć i podrška, putem telefona i interneta, pružati će se očevima u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će se otvaranjem info točaka pružiti korisnicima osnovne informacije o projektu, o načinu kako da se pridruže brojnim aktivnostima te kako da potraže pomoć i podršku u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo. 

Statistički pokazatelji ukazuju na to da se u Hrvatskoj svaki treći brak raspada i zavisno od godine broj razvedenih brakova kreće se od 5000 – 7000. Procjenjuje se da u postupcima razvoda svake godine sudjeluje cca 5000 djece.

O važnosti oba roditelja u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.

Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Voditeljica projekata  : gđa Melita Požgaj

Mjesto provedbe projekta je Grad Zagreb, s time da  se savjetodavna pomoć putem mailova i telefona pruža korisnicima iz cijele Hrvatske.

Sve obavijesti o radionicama, edukativnoj, savjetodavnoj i psihosocijalnoj pomoći bit će pravovremeno dostupne na web stranici i fb stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Podijelite na društvenim mrežama: