05.10.2017. izašao je članak u kojem aktivistice autonomne ženske kuće Zagreb (AZKŽ) tvrde da je Hrvoje Jukić percipiran u hrvatskoj javnosti kao zagovaratelj “ugroženih prava” muškaraca koji zlostavljaju partnerice, gubeći iz vida da su žene i djeca žrtve rodno uvjetovanog nasilja. Zbog toga smatraju da je Jukić neprimjerena osoba za pravobranitelja za djecu, za koju se dužnost kandidirao. Inače, Jukić je odvjetnik te ujedno predstavnik Saveza udruga za ravnopravno roditeljstvo u radnoj skupini koja je izradila kontroverzan Obiteljski zakon koji je ekspresno povučen iz javne rasprave.

Dan kasnije, 06.10.2017. u priopćenju za javnost  HRVATSKA UDRUGA ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO pozvala je aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb (AŽKZ) da podastru dokaze o nasilju očeva čija prava zagovara odvjetnik Hrvoje Jukić te da javno imenuju o kojim se nasilnicima radi.

U priopćenju za javnost Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo , ističe da će, ako ne dobije takve dokaze, poziv AŽKZ smatrati samo još jednim u nizu tekstova kojim se nastoji sve muškarce u Hrvatskoj prikazivati univerzalnim nasilnicima.  Zbog čega, kako ističu, najveću štetu trpe djeca, žene i muškarci koji su zaista izloženi nasilju. Odvjetnik Hrvoje Jukić zastupa određen broj roditelja/očeva članova Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Oni su bili izloženi verbalnom i fizičkom nasilju partnerica, a i dalje im se krše temeljna ljudska prava, prije svega njihovoj djeci pravo na susretanje i druženja s njima. Time su, kako navode, djeca izložena manipulaciji od strane nesavjesnog roditelja, a što je prema mišljenju većine stručnjaka za mentalno zdravlje djece, isto što i zlostavljanje.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hurr-azkz-hrvoje-jukic-1199395 – www.vecernji.hr

Podijelite na društvenim mrežama: