Projekt RokOtok je plivačko-edukacijski maraton.

Voditelj, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, ujedno i začetnik ideje nastale nakon obećanja prerano preminulom sinu Roku da će zajedno obići svih naših 50 nastanjenih otoka, i ovo ljeto imao je u planu preplivati šezdesetak kilometara i time objediniti novih 17 otoka u jedinstvenu i hrabru #RokOtok avanturu.

Ribafish je ujedno i ambasador projekta “Arhipelag bez plastike”. Projekt nastoji podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost i istraživački duh.  Upravo kroz svoje aktivnosti, RibaFish je na svakom otoku djecu učio o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg je  posjetio.  Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice RibaFish je ukazao na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.

Otoci do kojih je doplivao ovog ljeta su Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgada, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Rava, Dugi otok i Kornat. 

 

Na Dugom otoku na plaži Obočac uz mnogobrojnu djecu i roditelje dočekao ga je i tata Juraj , član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, sa svojom obitelji. Evo kako su oni doživjeli Ribafisha i njegovu RokOtok avanturu : 

” I ovog ljeta Ribafish je plivao oko brojnih naših prelijepih otoka. Na svakom otoku su ga dočekala vesela dječica, roditelji, djedovi i bake. Iako umoran Ribafish se družio sa djecom i educirao ih kako i zašto je važno očuvati naše more i otoke čistom od plastičnih boca, vrećica , metalnih konzervi i slamki. Tako nas je naučio da je potrebno 200 godina da bi se razgradila bačena slamka u more te da je odbačeno smeće opasno za ribe, alge i ljude. na kraju smo svi zajedno sakupili smeće i očistili plažu Bočac. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo i ove godine je podržala projekt RokOtok skupljajući sa Ribafishom smeće na Dugom otoku. ” 

Podijelite na društvenim mrežama: