KBC Rebro od Uskra provodi projekt  ‘Igračkom do dječjeg osmijeha  putem kojeg svaki mališan koji dođe k njima na pregled dobije na poklon plišanu igračku. Svaka poklonjena igračka koja je donirana, oprana je i zapakirana u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon.

U plemenitu akciju Igračkom do dječjeg osmijeha KBC Rebro uključili su se članovi Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Mame, tate, djedovi i bake sa svojom djecom i unucima oprali su i zapakirali 300-injak različitih igračaka. Tajnica Melita Požgaj uz igračke koje je zapakirala stavila je i nekoliko motivirajućih poruka djeci. Tako je uz velikog bijelog medu kojeg je donio tata Kristjan stajala poruka : ” Zagrljaj je lijek za dušu” . 

Nakon tjedan dana sakupljanja 07.05.2021. pokloni za djecu odvezeni su u KBC Rebro gdje su mame Snježana i Melita dočekane toplo od djelatnica bolnice a posebno sestre Bernardica Pavlić Pračić koja je inicirala ovu divnu, humanitarnu akciju. 

Zahvala roditeljima, djedovima i bakama a posebno djeci koja su odlučila darovati svoje igračke bolesnoj djeci u bolnici. Veseli darovi malih ljudi velikog srca došli su iz Zagreba, Karlovca, Zaprešića, Slavonskog Broda. Pokazali smo time zajedništvo i snagu te toplinu i ljubav prema onim najmanjima….djeci 

 

                             

Podijelite na društvenim mrežama: