U utorak, 19. ožujka 2024. povodom Dana očeva u prostorijama Knjižnice Voltino kroz edukaciju, komunikaciju i pričanje priča obilježili smo važnost očinstva i obiteljske podrške. Ovo jedinstveno i inspirativno događanje rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje HURR-a i Knjižnice Voltino.

Program je počeo u 17:30 sati na adresi Ulica Dragutina Golika 36. 

Program događanja:

  • 17:30 – 17:40 – pozdrav Ane Bakarić, koordinatorice knjižnice i Melite Požgaj, tajnice HURR-a
  • 17:40 – 18:00 – psiholog Bojan Klapčić: “Najbolje od očeva: Što djeca dobivaju zdravim očinstvom”
  • 18:00 – 18:15 – književnica Mirjana Gaura: “Priča o Edi Medi”
  • 18:15 – 18:30 – Domagoj Jakopović Ribafish: “Priroda nije kanta za smeće”
  • 18:30 – 19:00 – neformalno druženje

Na početku programa sve prisutne je pozdravila Ana Bakarić, koordinatorica knjižnice Voltino, koji su nam godinama dragi suradnici u brojnim aktivnostima. Tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, gospođa Melita Požgaj kratko je pozdravila sve prisutne u ime udruge, zahvalila domaćinima i polako smo krenuli sa programom.

Posjetitelji su od psihologa Bojana Klapčića čuli što je demokratska strategija u odgoju djece i zašto je ona najbolja, ali i najzahtjevnija odgojna strategija.

Najmlađi su uživali u priči književnice Mirjane Gaure o medi koji je zbrisao iz škole, a svi zajedno smo utvrdili  znanje i ponovili zašto su šume i priroda važni za sve nas u interaktivnom predavanju Domagoja Jakopovića Ribafisha, pokretača projekta RokOtok.

Tijekom cijelog dana, vrata knjižnice Voltino bila su otvorena za sve znatiželjne male i velike umjetnike koji su imali priliku izraziti svoju ljubav prema očevima kroz crtež. Njihova umjetnička djela su izložena kao dio posebne izložbe, a svaki crtež je nagrađen, zahvaljujući podršci iz tvrtki Promac d.d. i Končar d.d., donacijama očeva te posebno personaliziranim privjescima koje su izradili dragi susjedi LaserPlexx d.o.o.

Izuzetno nam je drago  je obilježavanju Dana očeva prisustvovala i gospođa Jasmina Brstilo, voditeljica službe u Sektoru za podršku mladima i roditeljstvu u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade

Tokom cijelog dana informacije o obilježavanju Dana očeva mogle su se ćuti na Radio Novom Marofu, Radio Sljemenu, Narodnom Radiju te na Prvom programu Hrvatskog radija , gdje su gostovali članovi HURR a i razgovarali o udruzi, aktivnostima te pozivali sve zainteresirane u knjižnicu Voltino na obilježavanje Dana očeva.

Na kraju programa, uz veselo druženje i okrijepu, svaki crtež je stavljen kao dio izložbe i svako dijete je dobilo poklon.

Novinarka Hrvatskog radija za to vrijeme uzela je izjave sudionika te članova udruge te se veselimo da ćemo biti u posebnoj emisiji Civilno društvo koja predstavlja rad udruga iz svih krajeva Hrvatske te  govori o pitanjima važnim za razvoj civilnog društva.

Ono što nas čini izuzetno ponosnim, to je da 4 godine od kako obilježavamo Dan očeva, u današnje vrijeme to je dan koji je prepoznat u društvu i u Hrvatskoj te se obilježava u raznim gradovima i od raznih organizacija, škola, vrtića i drugih ustanova.

 

Podijelite na društvenim mrežama: