Svakoga 19. ožujka, u Hrvatskoj i drugim zemljama svijeta obilježava se dan kojim se slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. 

Ove godine  Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo obilježila je Dan očeva 19.03.2021. veselom aktivnošću na Trgu Petra Svačića u Zagrebu. 

Uz veliku pomoć  Domagoja Jakopovića Ribafisha u jednosatnom veselom druženju, pridržavajući se epidemioloških mjera, pokazali smo da njegujemo obitelj, ravnopravnost roditelja i snagu međusobnog pomaganja i podrške u odgoju djece. Domagoj Jakopović Ribafish je osnivač i predsjednik udruge RokOtok. Cilj njegovog projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. 

U suradnji sa MaNaBu platformom organizirali smo zajedničko čišćenje parkića roditelja i djece, koji su se veselo rasporedili po parkiću te u bio vrećice sakupljali smeće na koje su naišli. MaNaBu Movement je pokret posvećen osnaživanju djece, pozivajući ih da se udruže, surađuju i da već danas pozitivno utječu na planet i zajednicu a sve s naglaskom na brigu o okolišu i društvenu jednakost.  Kao nagradu za očišćeni parkić sva djeca su dobila Hero bedgeve te poklon pakete u kojima su bili slatkiši kupljeni od donacija članova Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Sponzor obilježavanja Dana očeva  Amazinga , najveći obiteljski zabavni park u Hrvatskoj, darovali su djecu brojnim nagradama i bonovima. 

Tata Goran Ladišić, jedan od osnivača  Projekta O2 koji spaja ekologiju i proizvodnju , donirao je djeci Koogle Earth  ručno puhana staklena kugla koja ima ulogu staklenika kao idealnog inkubatora za rast sjemena i razvoj mladice drveta. 

Za ugodno raspoloženje pobrinuo se tata Stipe koji je uz pomoć prijatelja  okružio Trg Petra Svačića zvucima veselih dječjih pjesmica. 

Veliku podršku u realizaciji Dana očeva dobili smo od kolega iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su nam poslali kratke spotove uz tople riječi podrške.  Pogledajte ih na našoj fb stranici :  https://web.facebook.com/Ravnopravno

Zahvala na dolasku i podršci Tinu Pongracu iz Udruge Životna linija, Bori Ranitoviću iz Udruge Centar Do, te podršci u radu Udruzi PET PLUS 

Velika zahvala svim članovima Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koji su pomagali u realizaciji aktivnosti, donacijama razveselili djecu te pokazali koliko je zajedništvo snaga i moć ljudi sa jednim zajedničkim ciljem : ravnopravno roditeljstvo kao najbolji interes djece

Želja nam je i namjera da Dan očeva oživi u Hrvatskoj kao važan datum i ravnopravan kao i svi drugi dani koji se obilježavaju. Podrška očevima i obilježavanje njihovog dana samo je kap u moru naspram ljubavi koju oni bezuvjetno cijeli život daju svojoj djeci i zaslužuju da im se ovako javno pruži podrška. 

Prijašnjih godina za Dan očeva smo stavljali obavijesti o važnosti očeve uloge u društvu na naš web i fb stranicu, te medijima slali otvorena pisma naših članova s teškim osobnim pričama kojima smo htjeli ukazati na neravnopravnost roditeljstva u Hrvatskoj i nepravdu koja se time radi djeci.
Ove godine odlučili smo izaći na otvoreno, udahnuti sreću življenja i veseliti se danu koji ćemo provesti zajedno. Uz kratki veseli program zahvalili smo  tatama na svim darovima njihove ljubavi i pokazali im koliko nam znače 
Nadamo se da će se ovogodišnja naša poruka čuti daleko i da će odzvanjati dovoljno dugo da je čuju svi koji odlučuju o sudbini naše i vaše djece. Želja nam je da svi zajedno uradimo sve što je u interesu djece i da to ne bude floskula koja se provlači uz nerazumne, nepravedne i nehumane odluke u društvu već da bude korak ka RAVNOPRAVNOM RODITELJSTVU KAO JEDINOM I NAJBOLJEM INTERESU DJECE. 

 

 

 

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: