TATA ZVONKO , ČLAN HURR-a – FINALISTA VOLONTERSKOG OSKARA 2020.

Facebooktwitter

” Volonterski centar Zagreb proteklih jedanaest godina putem nagrade Volonterski Oskar promovira volonterstvo kroz priče iznimnih pojedinaca – volontera koji su zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu i pravi su primjer osoba koje su uspjele uklopiti volontiranje u svoju svakodnevicu. U prvom krugu natječaja, stručno Povjerenstvo odabralo je Laru, Viktoriju i Zvonka – troje finalista od kojih će osoba s najviše glasova građana osvojiti Volonterski Oskar za 2020. godinu. Finalisti natječaja za ovogodišnjeg Volonterskog Oskara su:

Lara Andrić (20) volonterka je udruge Are You Syrious? u kojoj je ove godine odradila 200 volonterskih sati. Lara volontira kao pomagačica u savladavanju hrvatskog jezika i školskog gradiva djeci koja su ostvarila međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj te posreduje u komunikaciji između roditelja i škole. Također pomaže obiteljima u snalaženju u novom okruženju. Izvršavajući volonterske zadatke, pokazala se kao pouzdana i predana osoba, koja svoje stručno znanje uspješno primjenjuje u novim situacijama.

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. odvolontirala je 588 volonterskih sati. Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, se ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka. 

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva. Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati.

 

Uz troje finalista, na prijedlog članova Povjerenstva, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić (79) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i preko dva desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

 

Drugi krug, u kojem građani odlučuju o dobitniku/ci nagrade započinje u srijedu, 11. studenog i traje do 2. prosinca 2020. Za finaliste će biti moguće glasati elektronskim putem na internetskoj stranici www.oskar.vcz.hr ili u uredu VCZ-a putem glasačkih listića. ” 

 

https://www.vcz.hr/info-pult/novosti-i-dogadjanja/proglasen-finalist-i-finalistice-volonterskog-oskara-2020/

Odgovori