RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO – CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE MODERNIH DRUŠTAVA

Facebooktwitter

24.06.2017. priopćenje HRVATSKE UDRUGE ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO na  prosvjed u Splitu, Pujanke 71:

VLASTITE POTREBE I OSJEĆAJE NISMO U STANJU RAZDVOJITI OD DJETETOVIH, A DJECU PROMATRAMO KAO OBJEKT ODNOSA RODITELJA

RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO – 
CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE MODERNIH DRUŠTAVA

Jučerašnji prosvjed na Pujankama u Splitu bio je potpuno promašen, kontradiktoran i dugoročno nanosi najviše štete malodobnom Cesareu i općenito djeci u Republici Hrvatskoj.

HITNO pozivamo nadležne institucije Republike Hrvatske da prekinu ovu histeriju i govor mržnje upućen prema očevima i općenito muškarcima u Republici Hrvatskoj, te neosnovane optužbe i prijetnje neodgovornih pojedinki na društvenim mrežama upućene gospodinu Alessandru Avenatiju, djetetovom ocu.

1. Na prosvjedu smo čuli pozive na funkcioniranje pravne države.

Potpuno se slažemo sa prosvjednicima da pravna država mora funkcionirati, ali ne selektivno, na temelju spola i tamo gdje njima odgovara. Pravna država napravila je propust u trenucima kada je dijete samovoljom i potpunom neodgovornošću majke odvedeno prvo u Hrvatsku, a onda i u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Međunarodni ugovori moraju se poštivati, a sudske odluke izvršavati, u uređenim pravnim državama ta pitanja ne rješava ulica.

2. Pojedine estradne zvijezde ne znaju čemu služi alimentacija i šalju krivu poruku javnosti, posebice roditeljima.

„Mislim da Nini nije bilo lako kad je bježala iz Italije. Znam da svaka majka želi obitelj, muža, ali kada to nije uspjela i kada je žena morala bježati znači da je morala spašavati dijete. Ona nije mogla ići u Italiju, nije imala novaca za sud. Ja bih joj htjela pomoći i dati joj pola svoje alimentacije da ima i ona priliku reći svoju stranu.“

Poštovani roditelji, majke i očevi, alimentacija je pravo djeteta, a ne pravo majke ili oca i nitko nema pravo odreći je se u ime djeteta. Alimentacija služi za zadovoljenje djetetovih potreba, a ne vlastitih ili od prijatelja ili prijateljica. Alimentacija se ne smije uvjetovati sa susretima i druženjima i obrnuto. Roditelj koji to čini nije kompetentan roditelj.

3. Opravdavanje nasilja novim nasiljem.

Ako je i bilo nasilja prema djetetovoj majci, onda se nasilje trebalo prijaviti i o njemu odlučiti za to nadležni sud, ali opravdavati nasilje novim nasiljem i to prema djetetu je posve neprihvatljivo! Roditelj koji to čini nije kompetentan roditelj.

4. Javno pred kamerama pozivi na ljubav i pjesma, a iza kamera na prosvjedu i društvene mreže kipte od stereotipa, predrasuda, mržnje i prijetnji.

„Pobijte tu bandu, koji hoce uzet dijete od majke…sta stoji te preko te ograde rusite to“

„Prije bi ga ubila nego dala svoje dijete“

„Ajde zene izlemajte te gadove i maknite ogradu“

„meni bi uzeli dijete samo preko mene mrtve….strasno“

„Srusite ogradu i svi.u zgradu,na stubište,pred vrata zgrade.tijelima prepjecite prolaz policiji i ‘ocu’.
Pa onda pjevajte koliko hocete“

„Sve to treba pobiti i uzet pravdu u svoje ruke ,,stidi se državo!!“

„Dosta vi vec durate mirnim putem pokazite vise da je dosta razbijte ih“

„Iscipelarit ju kad stigne“ (prijetnja upućena sutkinji)

5. Malodobna djeca u društvu majki i aktivno sudjelovanje malodobne djece u prosvjedu.

Pozivamo nadležne institucije Republike Hrvatske da hitno zaustave neprimjereno iskorištavanje djece od strane nesavjesnih roditelja.

Legitimno pravo svakog djeteta je da u svom životu ima podjednako i oca i majku. Roditelj koji vlastite potrebe i osjećaje ne može razdvojiti od djetetovih, roditelj koji promatra dijete kao objekt odnosa sa drugim roditeljem nije kompetentan roditelj i nadležne institucije moraju te elemente uzimati u obzir pri donošenju mišljenja i odluka kojem od roditelja će se dijete povjeriti na zajednički život.

Višegodišnje uskraćivanje djetetovih prava na susrete i druženja sa drugim roditeljem moramo nazvati pravim riječima: ZLOSTAVLJANJE DJETETA! Roditelji koji to čine moraju biti najstrožije sankcionirani.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo

 

Odgovori