Radionica “Pozitivna psihologija u roditeljstvu”

Facebooktwitter

U utorak 21.12.2021.u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao je grupu podrške u obliku radionice  “Pozitivna psihologija u roditeljstvu” u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Prof Bojan Klapčić je psiholog sa više od dva desetljeća iskustva u socijalnoj skrbi.  Kako sam kaže, ima veliku sreću da radi u struci koja mu omogućava da sagleda osobne i društvene krize na drugačiji način. No, u posljednje ga vrijeme fascinira kako ljudsko društvo ne smanjuje patnju pojedinaca i zajednica, nego je često nepotrebno uveličava. Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupaka u socijalnoj skrbi, upoznao je ljudsku patnju koja, kako kategorično tvrdi, proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja.

Na radionica su  polaznici upoznati sa tri područja u kojima mogu unaprijediti svoje roditeljske vještine, sebe kao osobe i djecu koju odgajaju :
Prvo područje su snage i vrline, prema klasifikaciji pozitivnih ljudskih osobina u 6 grupa temeljnih vrlina koje obuhvaćaju 24 ljudskih snaga (VIA klasifikacija).

Drugo područje je optimizam, koji se može naučiti!

Treće područje je “protočnost”, (engl. flow) kao stanje očaravajuće obuzetosti onim što radimo.

Svi sudionici održane radionice na mailove će dobiti materijale, Potvrde o sudjelovanju te će biti obaviješteni o svim narednim aktivnostima u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Odgovori