PORUKA JEDNOG TATE

Facebooktwitter

PANDEMIJA koronavirusa i poruka “ostanite doma” izazvali su teškoće među mnogim razvedenim parovima koji dijele djecu. Preporuke za održavanje odnosa s djecom u vrijeme pandemije objavili su i iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jedan tata svojom je porukom najbolje dočarao kako bi to u praksi trebalo funkcionirati. 

 

Pozdrav svima!

Eto u ovo strašno i nenormalno vrijeme koje je zadesilo našu domovinu i glavni grad, htio bih podijeliti s vama i nešto pozitivno. Nakon više godina razmirica, sudova, soc. službi, prijava, nadzora i inih ružnih radnji koje čine osobe koje su u konflitktu razvoda, mi smo odlučili kako nam je najvažnije…NAŠE DIJETE.
Zajedničkom odlukom dijete će biti s mamom 14 dana i onda s tatom drugih 14 zbog vremena inkubacije ovog zločestog virusa koji nas je zatvorio u naše domove i oduzeo nam našu slobodu. Ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na odgovornost i pozitivnu odluku bivše supruge koja je prihvatila da je naše zlato ipak važnije od svih međusobnih razmirica i situacije koja se oko nas događa. Dijete je presretno i veselo a vjerujte mi uživa u svakom trenutku provedenim sa oba svoja roditelja. Naravno svaki dan obavezali smo se da ćemo omogućiti video poziv s roditeljem kod kojeg nije, te međusobno pomoći u komunikaciji. 

Volio bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija, jer tako stvaramo mlade i sposobne ljude koji će jednog dana biti dio boljeg svijeta koji ostavljamo za njih.
Ovim putem pozdravio bih sve roditelje koji su u najgorem našli snage da iskomuniciraju nedoumice i zajedno počeli surađivati u odrastanju zajedničkog djeteta. Mi smo pokazali zrelost a nadam se da ćete i vi. Zaboravite mržnju, ljubomoru i sve zle osjećaje i stavite na prvo mjesto ono što nam je najvažnije i najmilije…NAŠU DJECU.
Tata J

 

Pozitivna poruka tate,  člana Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo ubrzano se širila društvenim mrežama. U samo 24 sata  objavu je  na stranicama Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo pregledalo 13.000 ljudi. 

 

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/karantena-donijela-vise-dobra-nego-svi-sudovi-dogovor-ovog-rastavljenog-para-mogao-bi-biti-rjesenje-ne-mogu-vam-opisati-koliko-sam-ponosan-1016454

 

https://www.index.hr/mame/clanak/poruka-razvedenog-tate-zaboravite-mrznju-i-ljubomoru-stavite-dijete-na-prvo-mjesto/2175327.aspx

 

https://www.liberoportal.hr/zanimljivosti/pismo-jednog-tate-karantena-im-donijela-vise-dobra-nego-sudovi-bivsi-bracni-partneri-dogovrili-se-oko-skrbi-nad-kcerkicom

Odgovori