U petak 24. studenog 2023. u 17:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA“.

Voditeljica projekta Melita Požgaj sve je pozdravila, kratko ispričala kako je projekt pokrenut, koliko će trajati i od kojih se sve aktivnosti sastoji. Naime pozivi i traženje savjeta zbog ne viđanja unuka postajali sve učestaliji, a telefoni Udruge ni danas ne prestaju zvoniti, pa će sveobuhvatan program koji se sastoji od savjetodavne i psihosocijalne pomoći, kreativnih radionica Tai Chi Chuan-a i grupa podrške sigurno pomoći onima koji se odazovu.

Voditeljica grupe podrške Ines Kovačić im je objasnila kako iste funkcioniraju i što se njima želi postići. Naglasila je koliko su bake i djedovi bitni za razvoj i rast djeteta, pokazala empatiju vezanu za situaciju članova grupe, te laganim intervencijama pomogla boljem razumijevanju drugih ljudi, situacija i slično. Članovi grupe su prvenstveno dobili poruku kako nisu sami i da se nemaju čega sramiti te kako je o problemima dobro otvoreno govoriti. Već kroz dijeljenje na grupama podrške ili sličnom okruženju osoba od povjerenja, prijatelja, dolazi do rasterećenja, a daljnjom se proradom mogu postići jako dobri rezultati. Podsjetila ih je i da trebaju uzeti vremena za sebe i kako bi barem trideset minuta dnevno bilo dobro raditi nešto što ih veseli, jer će emocionalno osnaženi puno bolje funkcionirati i biti bliže ostvarenju ciljeva vezanih za svoje unuke, djecu, partnere…

Na kraju ih je pohvalila za jako dobar rad na prvoj grupi te pozvala na iste koje će uslijediti u mjesecima koji su pred nama. Približava nam se i blagdansko vrijeme koje za većinu bude još i teže, a pogotovo za one koji nisu u mogućnosti biti s osobama koje vole.

Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA ”  provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: