U petak 15. prosinca 2023. u 17:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA“.

Voditeljica projekta Melita Požgaj sve je pozdravila i najavila posebnu gošću. Naime grupi podrške se pridružila baka koja je željela ostalima pomoći svojim iskustvom. Ona je uspjela izboriti viđanje unuke za djeda i sebe. Kako je u tome uspjela, kroz što je sve prolazila i kako se osjećala, bez zadrške je podijelila ostalim članovima grupe. Ponovila je nekoliko puta koliko joj je Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo u tome pomogla i kako bez nje ne bi mogli te da su njen sin i suprug redovno dolazili na grupe podrške. Voditeljica grupe podrške Ines Kovačić naglasak je stavila na emocije te pohvalila gošću jer je svojim primjerom lijepo opisala što je dobro i zrelo raditi kako bismo lakše prebrodili teške trenutke.

Jako je važno povezivanje s drugim ljudima, rasterećenje i razgovor s bliskim osobama i osobama od povjerenja, sudjelovanje na grupama podrške, raznim radionicama, koliko je važno konstantno raditi na sebi, educirati se i naći svatko za sebe stvari koje nas „podižu“ kad nam je najteže. Ostali članovi grupe od srca su zahvalili na dijeljenju ovog iskustva koje im je dalo nadu da se stvarno sve može, samo treba biti uporan. Potaknuti istim, neki su odmah imali ideje što će i kako primijeniti u svojoj situaciji. Grupa je završila u pozitivnom ozračju s dosta optimizma i nade.

Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA ”  provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: