31.07.2020. u 11:30 tata Siniša Silaj uz podršku 20-ak osoba, među kojima su bili i članovi Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, pokrenuo je mirni prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb Velika Gorica. 

 

Povod mirnom prosvjedu bilo je njegovo nezadovoljstvo pravnom zaštitom u slučaju oko njegove malodobne kćeri. Kao što je ranije naveo veliko gorički list (https://www.vgdanas.hr/grad/odrzan-mirni-prosvjed-ispred-centra-za-socijalnu-skrb/ )  , sporazumno razilaženje sa suprugom imalo je naposljetku mučan epilog u kojega su i danas uključene socijalne službe, a Siniša nezadovoljan zaštitom djeteta, smatrajući da sustav ne radi u interesu zdravlja djeteta, odlučio se na ovaj čin.

 

U navedenom članku tata Siniša je izjavio : “…-Primarno se borimo za ravnopravnost roditeljstva, za jednakost pri postupanju prema svima. Protestiramo i protiv spolnog i inog zlostavljanja djece. Smatramo da su nisu iznesene sve činjenice pred nadležnim sudom i institucijama i tražimo odgovore Centra… je li to bilo slučajno ili ne, ne znam, puno je tu postupanja, puno papira, puno podnesaka,znam da to nije lak posao… Nadam se pozitivnom rješenju slučaja, da se riješi pitanje skrbništva, da se dijete uključi u život obiju obitelji, da se educira strana koja je pogriješila, svi smo ljudi ne bih nikoga optuživao, borimo se za prava svih roditelji, jer nema loših roditelja, samo onih koji su malo “zapeli” i trebaju pomoć stručnih ljudi, to je sve što imam sada za reći…”

 

Mi kao udruga koja se bavi prvenstveno zaštitom prava djece na oba roditelja podržavamo ovakav prosvjed i pridružit ćemo se svakom sljedećem kojem su u interesu prava djece i njihova dobrobit. 

 

Posebna zahvala tati Andreas Will Gerdes na podršci koju pokaže svaki puta kada se organiziraju protesti, tribine i okrugli stolovi a kojima je cilj zaštita prava djece, te zahvala na poslanim fotografijama sa prosvjeda. 

 

                                                                                                                                                                                                

 

 

                                                                                     

Podijelite na društvenim mrežama: