15.05.2021. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo organizirala je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Parku Stara Trešnjevka u Zagrebu. 

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI
Obilježava se u cijelom svijetu sa ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva. Toga dana su sve obitelji pozvane da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima. Cilj je ukazati koliko je za djecu i njihovo zdravo i sretno odrastanje važna obitelj. Kada se roditelji razvedu oni ostaju mama i tata i najvažnije su osobe u djetetovom životu te trebaju biti ravnopravno dio njegova života i odrastanja.
Pozivom na zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana obitelji nastojali smo zajedničkim aktivnostima pokazati koliko je važno zajedništvo i podjednaka briga o djeci.  
 
U 11 sati polako su se počele okupljati obitelji, dan je bio vedar i sunčan, a šarenilo balona i vesela muzika iz zvučnika dozvala je ljude iz Parka Stara Trešnjevka da nam se pridruže. 
Pozdravnim govorom  dali smo kratki prikaz važnosti Međunarodnog dana obitelji te zašto ga obilježavamo. Najavljenog moderatora Domagoja Jakopovića Ribafisha morali smo zbog poslovnih obaveza ispričati, no njegova pozitiva i divna priča o projektu Rokotok koju smo prenijeli bili su dobar početak sretnog dana. 
Tajnica Melita Požgaj uz pomoć tate Zvonka pročitala je djeci priču iz slikovnice “Zar je loše imati doma dva” koju je napisao  i ilustrirao tata Elvis Ella Ovono. 
Tata Juraj, doktorand biologije zaokupio je pažnju prisutnih veselim pričama o obiteljima u životinjskom svijetu popraćeno živopisnim ilustracijama. 
Potom smo djecu pozvali da zajedno očistimo parkić ili da na kreativnoj radionici koju je vodila mama Ana Marija nacrtaju svoju obitelj.  Kroz smijeh, veselje i druženje djeca su punila bio vrećice raznim smećem iz parka. Šareni flomasteri i vesela dječja mašta stvorili su predivne crteže djece i njihovih obitelji.
Svako dijete bilo je nagrađeno za svoj trud, te smo  dijelili bogate nagrade zahvaljujući sponzorima Baloni pleter, Radenska  te Povrće i voće svemoguće. 
Program je trajao do 13 h , kako je i prijavljeno,  uz  pridržavanja svih neophodnih epidemioloških mjera. 
 
Drago nam je da su nam podršku dale kolegice iz Udruge Pet plus te da je cijelu aktivnost obilježavanja Međunarodnog dana obitelji pratila novinarka Jelena Ucović  iz Zabavnog radija te ekipe iz RTL-a i HRT-a. 
 
Obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji pokazali smo da njegujemo vrijednosti obitelji, ravnopravnost roditeljstva i snagu međusobnog pomaganja i podrške u odgoju djece.
 
 
 
 
 
                                   

Podijelite na društvenim mrežama: