U petak, 26.01.2024. . u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao radionicu „Generacije u posljednjih 100 godina i njihov utjecaj na obiteljski život” u sklopu projekta “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA”

Prof Bojan Klapčić je psiholog sa više od dva desetljeća iskustva u socijalnoj skrbi.  Kako sam kaže, ima veliku sreću da radi u struci koja mu omogućava da sagleda osobne i društvene krize na drugačiji način. No, u posljednje ga vrijeme fascinira kako ljudsko društvo ne smanjuje patnju pojedinaca i zajednica, nego je često nepotrebno uveličava. Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupaka u socijalnoj skrbi, upoznao je ljudsku patnju koja, kako kategorično tvrdi, proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja. Radionice koje održava u suradnji sa hrvatskom udrugom za ravnopravno roditeljstvo su oblik psihosocijalne pomoći koju pruža korisnicima projekt i svim zainteresiranima.

U radionici „Generacije u posljednjih 100 godina i njihov utjecaj na obiteljski život“ polaznici su upoznati generacijama koja su se smjenjivale u zadnjih 100 godina: veterani, baby-boomersi, X, Y, Z i alpha i sa njihovim karakterističnim obilježjima. U raspravi koja je uslijedila svatko je imao priliku izreći primjere međuodnosa između različitih generacija iz svog iskustva. Istaknuti su pritom rizici koje donose nove de(generacije) koje su zadojene informatičkom tehnologijom koja značajno oblikuje njihove živote, pa i odnose u obitelji.

Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA ”  provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: