01.06.2024. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo obilježila je u parku Srednjaci u Zagrebu Svjetski dan roditelja.

 

Teme: Edukacija, savjetovanje, druženje obitelji, kreativna radionica za djecu, zajedničko čišćenje parkića s djecom i roditeljima.

 

Mjesto događanja : park Srednjaci, Zagreb                                        Vrijeme: 11:00 – 14:00 h

PROGRAM :

11:00 – 11:10 h  – pozdrav organizatora

11:10 – 11:20 h  – Dječja folklorna skupina FA „Zagreb Markovac“ – “Doletjela mala ptica”- dječje igre, pjesme i plesovi iz Posavine

11:20 – 11:35 h –  Mirjana Gaura : Pogađalice za cijelu obitelj iz knjiga „Carstvo sreće“ i „Tajne divljine“

11:35 – 11:50 h  – Iztok Ivančič :  radionica  “Socijalizacijski eksperiment, za djecu”

11:50 – 12:00 h –  Dječja folklorna skupina FA „Zagreb Markovac“ – “Ah, nasmej se”- dječje igre, pjesme i plesovi iz Zagreba

12:00 – 12:15 h – Čisteći medvjedići – malo pričamo, puno se družimo a najviše čistimo

12:15 – 13:00 h – čišćenje parkića

13:00 – 14:00 h  – dijeljenje nagrada, neformalno druženje i odjava programa

Moderatorica :  Melita Požgaj / tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

 

Svake se godine 1. lipnja obilježava Svjetski dan roditelja. Ovaj datum, koji su Ujedinjeni narodi proglasili 2012. godine, važan je podsjetnik na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveću vrijednost.

Prvim velikim i javnim obilježavanjem Dana roditelja u Hrvatskoj odali smo priznanje onima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašavamo važnost roditeljske uloge. Pokazali smo da njegujemo vrijednosti obitelji, ravnopravnost među roditeljima i snagu međusobnog pomaganja i podrške u odgoju djece.

 

Program je počeo sa našim najmlađima, dječjom folklornom skupinom FA Zagreb Markovac koji su izveli dječje igre, pjesme i plesove iz Posavine.

Potom je poznata književnica za djecu Mirjana Gaura zanimljivim pogađalicama pokazala kako da roditelji provode kvalitetno vrijeme sa djecom .

Nakon toga dragi prijatelj i gost iz Slovenije, Iztok Ivančič, predsjednik Društva DOOR i učitelj iz „Centra šolskih in obšolskih aktivnosti“ održao je zanimljivu radionicu “Socijalizacijski eksperiment, za djecu” u  kojoj je djecu, uz pomoć sportsko-društvenih aktivnosti postavljao u različite međusobne situacije.

„Ah, nasmej se“ su igre, pjesme i plesovi iz Zagreba koje su potom izvesli dječja folklorna skupina FA Zagreb Markovac. naša draga “Srčeka”

Najljepša i najčišća podrška došla nam je od ekipe Čistećih Medvjedića, dragih suradnika i prijatelja koji su nas malo educirali, a potom sa nama očistili park Srednjaci da sve zablista. Djeci i roditeljima podijelili ćemo pribor i zajedno počistiti parkić.

Za sve vrijeme trajanja programa održavala se i kreativna radionica za djecu čiji su crteži bojama i šarenilom ukrasiti park kao vanjska izložba „SRETNO DJETINJSTVO“

Svaki mali folkloraš, svaki mali umjetnik, sva djeca koja su čistila, oko 150-ak djece dobilo je nagrade i poklone zahvaljujući donatorima i sponzorima koji su podržali ovaj divan dan : Povrće i voće svemoguće, Šušak dekori, UpRent d.o.o., Odvjetnički ured Jukić, FED d.o.o., Sana delikatese i Radenska te donacije članova udruge i brojnim osobama koji podržavaju naš rad.

 

Vesele aktivnosti u kojoj je sudjelovalo preko 200 djece, roditelja i članova obitelji uz drage prijatelje i suradnike pratila je i Zl televizija koji su naš događaj prenijeli u vijestima u 18 sati, kao jedan od najvažnijih događaja toga dana. 

 

Veselom aktivnošću poslali smo  cijelom svijetu poruku :

„DRAGI RODITELJI, HVALA VAM NA NESEBIČNOJ LJUBAVI KOJOM GRADITE NAŠ ŽIVOTNI PUT“

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: